English Visitors: Use this link to move to the english pages

 

ABN - AMRO REISVERZERKINGEN

RUDY PROJECT - ZONNEBRILLEN

Deze pagina's zijn door geen enkel bedrijf gesponsord, noch hebben zij enige invloed gehad op de tekst. Toch wil ik via deze twee links ABN-AMRO en Rudy Project bedanken voor de goede service die ze mij geboden hebben in de tijd dat ik die nodig had.

Fiets IJsland 2000

Na een keer op vakantie geweest te zijn in IJsland met de auto, was het altijd al een wens om nog es terug te keren maar dan op de fiets. Een fietstocht door IJsland. Het waren plannen. Eerst maar besloten om naar Noorwegen te gaan of het fietsen over een lange tijd wel zou bevallen. Gelukkig bleek het fietsen inderdaad leuk, ook moet veel regen en ijskoude dagen. Geen lekke banden. Dit jaar hebben we besloten om naar IJsland te gaan, misschien om mee te maken hoe het is om met lekke banden te maken te krijgen. De reis vergt nogal wat voorbereiding. Deze punten komen op deze site, zo ook een reisverslag. (de voorbereiding zal dan niet meer veranderd worden. Of de voorbereiding oke was ja of nee kan je dus in het reisverslag lezen).

Voorstellen

De reis naar IJsland doen we met twee personen Dagmar (28), mijn zus en Marcel (23). Beide studenten aan de RUG. Fietsen doen we sinds een jaar of 3. Ik op een Specialized Rockhopper, zij op een Giant Escaper. De fietsen liggen in de prijsklasse rond de 1600,-. Tot nu toe hebben beide fietsen uitstekend voldaan voor fietsvakanties. Hoewel de Giant iets gemakkelijker uit te rusten is met voordragers (lowriders), vanwege voorgeboorde gaatjes in de voorvork. Beide fietsen hebben geen vering. Het plaatsen van een achterdrager was voor beide fietsen geen probleem en is makkelijk zelf uit te voeren. Voor een fietsvakantie zijn deze dragers essentieel. Als fietstassen hebben we de AGU Pasadenas achter en de relatief goedkope Free-riders voor. Omdat de tassen niet waterdicht zijn, is een regenhoes aan te raden (te koop bij de meeste fietsenzaken), al is het alleen voor als UV-bescherming (voor de mensen die het uiterlijk van de tassen belangrijk vinden). De bovenstaande uitrusting was als in ons bezit voor we aan de reis begonnen en lijken ons ook geschikt voor een vakantie naar IJsland. De spullen die nieuw gekocht zijn zullen we in aparte kopjes worden beschreven.